VISAR 1-72 (206)1 2 3 Sista 100 per sida

Teakmöbler för utomhus

HIE-Brighton-4

Högkvalitativa teakmöbler för utomhus

Vi erbjuder ett stort utbud av teakmöbler för utomhusbruk. Våra trädgårdsmöbler & utemöbler i teak är av högsta kvalitét. Vi erbjuder alla typer av utemöbler i teak så som bord, stolar, matgrupper, loungemöbler samt solsängar. Du kan köpa alla våra teakmöbler online eller i en av våra butiker i Stockholm och Göteborg.

Komplettera med våra parasoller eller sköna dynor som passar till alla våra teakmöbler.

Varför ska man välja utemöbler i teak?

Våra teakmöbler för utomhus och trädgården kräver lite eller inget underhåll. Teak är nog det träslag som klarar de tuffaste förhållandena och det är därför man när man haft tillgång använt teak i allt från hus till båtar. Den naturliga oljan som finns i teak gör att väta, väder och vind inte skadar materialet och får det att ruttna som på många andra träslag. Teak är ofta så fet att man på en helt ny teakmöbel ofta kan känna den oljiga ytan.

Du kan vanvårda dina utmöbler i teak ganska rejält och låta den jansera i både färg och känsla. För att sedan med hjälp av såpa, vatten, skurborste och lite sandpapper återkskapa en vacker yta som håller länge. Vi har provat och vet att det fungerar. 

Hur ska man ta hand om sina utemöbler i teak?

Naturligvis mår teaken bra av att få lite underhåll då och då.

Våra rekomendationer är att om man har sin utemöbel under bar himmel och teaken utsätts för väder och vind:

  • Tvätta möbeln 1-2 ggr/år med såpa, vatten och en skurborste

Om utemöbeln står i ett uterum helt skyddad från väder och vind:

  • Olja in möbeln 1 ggr/år med teakolja eller kinesisk träolja

 

Om du skulle få en spricka i din teak rekommenderar vi att man med hjälp av trälim(gjort för utomhusbruk) och en tving eller kil tvingar ihop trät om du upplever sprickan som ett problem. 

Om ni vill olja in eran teak under bar himmel vill vi göra våra kunder uppmärksamma på att oljan inte är ett skydd mot växter utan istället gör att skiten biter sig fast. Detta gör att man då kan behöva slipa ner trät 1 ggr/år.