Utemöbler - Nonwood

LYN-ChicNOSEWG-8

Nonwood

Nonwood är ett plastmaterial med många namn, aintwood, UHF, pollywood och nonwood. Det är ett material med många fina egenskaper som gör att du kan få en relativt underhållsfri sommar att se fram emot. Plasten är något porös i ytan vilket gör att man behöver impregnera plasten med en pollywood protector (finns att köpa i butik). Gör man bara detta regelbundet har man ett material som ser samma ut från år till år.

Hos oss på Parasoll Utemöbler hittar du främst grå nonwood men även lite vit. Den grå nonwooden är tänkt att efterlikna den grånade teaken. Då plasten har en tendens att röra sig lite i temperaturväxlingar har vi låtit gjuta in en aluminiumprofil i våra "brädor" som gör att borden inte slår sig så lätt med tiden.

Om du mot förmodan skulle få en fläck som inte går bort, en repa eller liknande kan du slipa på nonwood då "brädorna" är gjutna i en homogen massa och har samma färg rakt igenom. Detta gör att bordet inte bara är underhållsfritt utan även underhållsbart.

Nonwood klarar sig alldeles utmärk ute på vintern, men bör täckas med en pressening eller liknande. Naturligtvis mår möbeln som bäst om du har möjlighet att stoppa in den under vintersäsongen.