Utemöbler - Nonwood

LYN-ChicNOSEWG-8

Nonwood utemöbler - även kallade aintwood & polywood

Nonwood är ett plastmaterial med många namn, aintwood, UHF, pollywood och nonwood. Det är ett material med många fina egenskaper. Noonwood är ett relativt underhållsfritt material. Plasten är något porös i ytan vilket gör att man behöver impregnera plasten med en nonwood protector. Gör man bara detta regelbundet har man ett material som ser samma ut från år till år.

STort utbud av nonwood utemöbler

Hos oss på Parasoll Utemöbler hittar du främst utemöbler i grå och vit nonwood. Den grå nonwooden är tänkt att efterlikna den gråa teaken. Då plasten har en tendens att röra sig lite i temperaturväxlingar har vi låtit gjuta in en aluminiumprofil i våra "brädor" som gör att borden inte slår sig så lätt med tiden.

Om du mot förmodan skulle få en fläck som inte går bort, en repa eller liknande kan du slipa på nonwood då "brädorna" är gjutna i en homogen massa och har samma färg rakt igenom. Detta gör att bordet inte bara är underhållsfritt utan även underhållsbart.

Vinterförvaring av nonwood utemöbler

Nonwood klarar sig alldeles utmärk ute på vintern, men bör täckas med en pressening eller liknande. Naturligtvis mår möbeln som bäst om du har möjlighet att stoppa in den under vintersäsongen.  

Mer än bara nonwood utemöbler

Vi erbjuder utemöbler i flera olika material så som: