VISAR 1-24 (49)1 2 3 Sista 100 per sida

Balkongbord - Fällbara & hängande

SOMT7070S

Balkongbord för alla balkonger

Balkongbord kommer i många former vilket gör att det kan vara svårt att avgöra vad som är ett bra bord för just din balkong. Generellt sätt får man kan man dock säga att det är de lite mindre borden. Vi har dragit gränsen vid bord där det känns naturligt att sätta två stolar runt. Ofta har de lite funktioner som gör att de är flexibla och platsbesparande så som hängande balkongbord, klaffbord och fällbara balkongbord. Balkonger är ofta relativt begränsade ytor, så det gäller att ta tillvara på det du har på bästa sätt. Slå till på en väl tilltagen bordsyta om du gillar att bjuda in gäster (och har plats). Satsa på ett litet hängande bord till balkongen om du mest vill kunna ställa ifrån dig en kaffekopp. Tack vare ett urval av bord med olika funktioner, dimensioner och formgivning finns något för de flesta i vårt sortiment.

En avgörande faktor för balkongbord är mått. Det är bättre att mäta en gång för mycket än en gång för lite. Många kunder kommer in till oss utan måtten vilket gör att det är svårt att veta om till exempel ett klaffbord passar eller inte utan att åka hem och mäta en gång till.

Balkongbord kommer i många former vilket gör att det kan vara svårt att avgöra vad som är ett bra bord för just din balkong. Generellt sätt får man kan man dock säga att det är de lite mindre borden. Vi har dragit gränsen vid bord där det känns naturligt att sätta två stolar runt. Ofta har de lite funktioner som gör att de är flexibla och platsbesparande så som hängande balkongbord, klaffbord och fällbara balkongbord. Balkonger är ofta relativt begränsade ytor, så det gäller att ta till vara på det du har på bästa sätt. Slå till på en väl tilltagen bordsyta om du gillar att bjuda in gäster (och har plats). Satsa på ett litet hängande bord till balkongen om du mest vill kunna ställa ifrån dig en kaffekopp. Tack vare ett urval av bord med olika funktioner, dimensioner och formgivning finns något för de flesta i vårt sortiment.

Klaffbord för balkong

Just till balkonger så är bord med en uppfällbar klaff väldigt populära. Många klaffbord kan fällas upp i två steg dels kan det vara helt nerfällt med bara en smal remsa sedan kan man fälla upp skivan på ena sidan så att man kan sitta två till tre personer, och slutligen kan man fälla upp den sista delen för att ha maximal bordsyta.

Hängande bord för balkongräcket

En populär variant är bord som man fäster på balkongräcket. Den vanligaste modellen är att bordet kan vara nerfällt så att skivan hänger ner längs räcket eller uppfällt så att skivan kommer ut från balkongräcket. En av de stora fördelarna med den typen av modell är att bordet i princip inte har några ben som är i vägen när man sitter och äter, istället är det vanligen en tvärslå som går in från bordsskivans ytterkant mot räcket som håller bordet uppe. En mycket platsbesparande modell.

Små fällbord för balkong

Båda de två varianterna på bord som nämns ovan är varianter av hopfällbara bord så de skulle såklart kunna falla under denna rubrik. Dock finns det även andra fällbord där man på olika sätt kan vika benkonstruktionen så att man får den platt längs bordsskivan. Detta är ofta mycket praktiskt för ett balkongbord då det inte alltid finns så mycket plats i förråd och liknande. Ett bord som är hopfällbart ökar chanserna att kunna stuva undan det och finns den möjligheten så är det det bästa för bordet.

Tips om balkongbord

Fundera inte bara på om bordet får plats, utan också på om det kommer gå att använda balkongen som du vill när det väl står där. Finns det rum för stolarna, kommer det gå att röra sig bekvämt, var ska dina blomkrukor stå och så vidare. Ett tips är att välja ett bord med samma form som balkongen. På så sätt gör du det mesta av ytan med hjälp av ett fällbart balkongbord. Parasoll Utemöbler finns på nätet och har även säsongsöppna utställningar i Stockholm och Göteborg. Under den varmare delen av året tar sig många till våra lokaler för att kika på sortimentet personligen, men vår webbshop är öppen året runt. Vi erbjuder fri frakt när du handlar för mer än 10 000 kronor. För mer information om frakt och annat, gå till ”köpvillkor”. Klicka hem ditt nya balkongbord från oss!