VISAR 1-71 (73)1 2 Sista 100 per sida

Utebord - Teak

Teakbord utomhus av högsta kvalitét

Ett teakbord håller livet ut! Kan detta verkligen stämma? Ja det gör det! Det finns en anledning till att teaken har använts i båtbyggen och husbyggen under flera hundra år. Det är att träslag som är hårt och har en naturlig oljighet som till och med kan kännas när man tar i en teakplanka. Oljan i trät gör att trät står emot väta på ett sätt som andra träslag inte gör och därmed inte ruttnar. De passar perfekt att ha utomhus och de passar bra in i trädgården eller uteplatsen.

För att komplettera ditt trädgårdsbord i Teak kan du köpa ett av våra parasoller.

Två sätt att ta hand om bord i teak utomhus:

-Du väljer att inte olja och

-Du väljer att olja.

  1. Om man väljer alternativ Nr. 1 gör man inget annat än att montera ihop sitt utebord och börjar använda den när man får hem den. Trät kommer inom en ganska snar framtid att blekna/ljusna och få en lätt vitaktig nyans om det står utomhus på en altan. Efter de första regnen kommer trät att resa sig något på ytan och om man vill kan man då ta fram ett fint sandpapper och lätt sandpappra de delar man finner nödvändiga för att få en mjuk/len yta igen.

    Teakbordet kommer på detta sätt bli något mer känsligt för fläckar så som olja och vin än en oljad yta. Dessa fläckar går dock ur trät med tiden på ett naturligt sätt annars kan man tvätta med såpa och vatten och även sandpappra om det behövs.
    Lite beroende på var i din trädgård ditt teakbord eller utebord står kommer det med tiden bli vissa påväxter i trät. Då tar man fram såpa, vatten och en skurborste och skurar rent. När möbeln torkat kan man gå över med sandpapper igen för att få tillbaka den lena ytan. En rengöring om året brukar räcka. Om man väljer att inte olja sin möbel kan det uppstå så kallade torrsprickor. Dessa sprickor är inget som påverkar träts hållbarhet och inget man behöver bry sig om.  2. Om man väljer alternativ Nr. 2 tar man fram oljan och monterar ihop sin möbel och oljar in den innan man börjar använda den. Man stryker då på ett tunt lager olja och låter detta torka. (kan ta ett dygn) Det är viktigt att man inte använder för mycket olja utan stryker tunna lager. När oljan fått torka in gör man om proceduren en gång till. Ditt matbord i teak blir då både vackert och tåligt mot både väder och annat slitage.

    Sedan tar man fram ett fint sandpapper och sandpapprar de ytor där man vill ha en slät/len yta på ditt teakbord. Nu har man en yta som fått en mörkare/djupare brun färg, en vacker lyster och är totalt okänslig för fläckar från olja och vin mm. Det är viktigt att känna till att oljan inte är ett skydd mot påväxter utomhus utan snarare får påväxter att sätta sig hårdare om möbeln står ute på en altan och utsätts för väder och vind. Väljer man att olja och bordet står under bar himmel kan man behöva slipa ner ytan någon gång ibland. Om ditt utebord står i ett uterum eller liknande behöver du dock bara olja bordet igen en gång per år.

Stort sortiment av utebord & utemöbler i teak

Hos oss på Parasoll Utemöbler hittar du ett aldrig sinande sortiment av kombinationer innehållande teak. Vi har genomgående satsat på teak av en hög kvalitét och i de bord och stolar helt i teak är det bara det bästa som gäller. För att du ska hitta just det du söker har vi bord med olika funktioner.

- Förlängningsbord

- Fasta bord

- Runda bord

- Stora bord

- Små bord

Du kan även välja material på borden

- Helt i teak

- Teak och rostfritt

- Teak och aluminium

Och för att göra valen några fler kan du kombinera ditt bord med helt valfri stol ur vårt breda stolssortiment.

Teak är ett levande material och som alla träslag rör sig även teaken naturligt. När detta sker kan det uppstå sprickor i trät. Om man får en spricka kan enkelt laga den genom att lägga i ett trälim för utomhusbruk och tvinga ihop trät med en tving eller liknande.

Att använda utebord i teak utomhus

Användningsområdet för ett teakbord är inte enbart begränsat till middagar. Ett frukostbord i teak kan också vara en trevlig möbel på din altan. Eller varför inte använda ditt middagsbord som avställningsyta utomhus någonstans i din trädgård. Ett matbord i teak kan faktiskt ibland var minst lika viktig som smycke på din uteplats som en praktisk plats att äta ute på.

 

Utemöbler & Teakbord - Köp online eller butik

Våra teakbord och utemöbler kan beställas både online eller i våra butiker i Stockholm och Göteborg. Vi hjälper dig gärna med beställningen så välkommen in att uppleva våra utemöbler av högsta kvalitét.

Vi har även massor av loungemöbler samt matgrupper.