VISAR 1-99 (153)1 2 Sista 100 per sida

Trädgårdsbord och utebord

Ett brett utbud & trädgårdsbord för en trivsam uteplats & balkong

Hos Parasoll Utemöbler hittar du utebord och trädgårdsbord i massor av olika varianter. Vi har trädgårdsbord, loungebord och soffbord för utomhusbruk i många olika storlekar, former, material och färger. Allt för att du skall kunna skapa en trivsam uteplats eller balkong. Hos oss på Parasoll Utemöbler är det kunden som väljer, vilket betyder att du kan kombinera ihop vilket utebord med vilken stol du vill. Vi har dock satt ihop några av de vanligaste kombinationerna för att ge dig en känsla för hur dina trädgårdsmöbler skulle kunna se ut.

Komplettera din uteplats med våra utomhussoffor ›

Utebord i olika material

Vi erbjuder utebord och trädgårdsbord i de vanligaste och mest hållbara materialen, som är anpassade för utomhusbruk. Vi erbjuder bland annat utebord i materialen Teak, Aluminium, Glas och keramik, Furu och Rostfritt stål.

För oss är komforten viktig och därför jobbar vi ständigt med att hitta rätt kombination mellan sitthöjd och bordshöjd. Många av våra utebord är även utdragbara för att skapa den flexibilitet som behövs under sommaren när man kan få besök av släkt och vänner. För att du ska hitta det utebord som passar just din uteplats och dina behov har vi trädgårdsbord i många olika storlekar och former.

 

Trendsäkra utebord & trädgårdsbord från kända varumärken

Flera av våra bord att ha ute kommer från välkända varumärken. Vi har Hillerstorp, Skargardens trädgårdsbord och plåtbord från Fermob som några exempel. Alla dessa är märken med en träffsäker design av utebord. Vill de ha ett bord utomhus på en balkong, eller uteplats med en elegant formgivning kan du såklart även titta på Fri Form som gör aluminiumbord av mycket hög kvalité. Vi lyfter såklart gärna även fram våra egna varumärken Sealine och Salt Trädgårdsmöbler som gör utemöbler och matbord för altan som är av mycket hög klass. Helt enkelt trädgårdsbord att ha ute! För att leta bland våra övriga produkter så läs gärna mer om våra utemöbler här.

Runda & hopfällbara utebord för altan

Hos oss finner du runda bord att ha ute från 60cm diameter till 160cm diameter. För de lite mindre ytan finns det runda bord från Fermob i lackat stål men även teakbord står på repertoaren. Vi har även runda utebord i glas och aluminium, teak och aluminium och trädgårdsbord helt i teak.

När man enkelt vill kunna förvara, ställa undan eller kanske bara för att kunna flytta till en annan plats så kan det vara bra att ha möjlighet att fälla ihop bordet. Ett utebord måste ju fungera rent praktiskt också, med länken ovan hittar du ett antal utemöbler bord med den funktionen.

Se våra hopfällbara utebord här ›

Fasta utebord för din uteplats

Vi har ett stort utbud av fasta bord utan iläggsskiva för dig som inte har behov av ett förlängningsbord på din altan eller för dig som har platsen för ett stort bord. Dessa bord är mycket stabila då det inte finns några rörliga delar.

Förlängningsbart utebord

Hos oss hittar du naturligtvis även förlängningsbord med en eller två iläggsskivor för att skapa maximal flexibilitet. Våra utdragsbord finns i en rad olika storlekar och material. Här kan du finna förlängningsbord i teak, rostfritt och teak, aluminium och teak, aluminium och glas samt utdragsbord helt i aluminium. Se våra förälngningsbara bord här ›

Loungebord

Vi har även flera olika loungebord som bryter av från det traditionella och ger ett unikt uttryck till din loungegrupp.

Balkongbord

Vi har även samlat ett antal bord som passar bra på balkongen på ett ställe. Det är främst lite mindre möbler med plats för ett par stolar. Se våra balkongbord.

Låga utebord

Ofta är ett lågt utebord ett trevligt alternativ ihop med en loungegrupp eller bredvid en solsäng eller varför inte mellan två fåtöljer. Bord ute behöver ju inte alltid vara matbord. Ett trädgårdsbord ute kan absolut också vara lågt för att passa med utemöbler i lite mer avslappnad stil.

Soffbord utomhus

Ofta är ett lågt utebord ett trevligt alternativ ihop med en loungegrupp eller bredvid en solsäng eller varför inte mellan två fåtöljer. Bord ute behöver ju inte alltid vara matbord. Ett trädgårdsbord ute kan absolut också vara lågt för att passa med utemöbler i lite mer avslappnad stil.

Små och stora utebord

Storleken har verkligen betydelse när det gäller trädgårdsbord. Små bord ute passar ofta bra om man har lite mindre plats. Till exempel på en balkong eller liknande. Stora utebord funkar fint på många altaner och ofta väljer man då ett förlängningsbart utemöbelsbord i sin utemiljö.

Smala utebord

Många balkongbord behöver vara lite smalare då den typen av uteplatser ofta är avlånga. Utebord i en sådan miljö kanske inte kan vara mer än 80 cm. Vill du ha ett bord ute för den typen av miljöer så hittar du säkert lämpligt trädgårdsbord hos oss som passar din uteplats.

Utebord och trädgårdsbord i olika färger

Bord och utemöbler måste såklart ha rätt färg för att passa in i din utemiljö. Vita utebord passar ofta i svenska hem. Men även svarta trädgårdsbord och grå bord ute är väldigt populära. Utomhusbord i allt från blått till gult och grönt kan du hitta i Fermobs sortiment av lackade plåtbord.

Cafébord

På lite mindre ytor kan ett litet cafébord passa bra. Bord utomhus måste ju såklart passa på den yta där de skall stå och då kan ett sådant trädgårdsbord vara perfekt. Fermob har bland annat ett bra sortiment med bord för café i sin Bistro serie. Här hittar vi hopfällbara små bord i många färger. Bland annat svarta och vita utebord.

 

Vanliga frågor om våra utebord

Här hittar du vanliga frågor om våra utebord och trädgårdsbord. Är det någon fråga du inte får svar på får du gärna kontakta oss genom att ringa 031-27 40 25 eller maila info@parasollutemobler.se

Vilket material skall jag välja till mitt utebord?

Svaret är såklart att det beror på en mängd faktorer. Vad har du för preferenser för det estetiska. Hur mycket arbete vill du lägga ner på ditt bord ute? Vill du ha ett utebord med en modern stil eller skall du ha ett mer klassiskt trädgårdsbord. Allt detta påverkar ditt val av utemöbel och bord så hör av dig till oss så kan vi svara på alla eventuella frågor du kan tänkas ha.

Hur länge håller ett utebord och hur kan jag förlänga livslängden?

Utemöbler och bord lever ofta väldigt länge, uppåt 20 år är inte ovanligt även om det redan efter några år ofta är tydligt att utebordet inte är nytt. Det finns dock ett antal saker som påverkar. Om du kan förvara ditt trädgårdsbord tort under vintern så är det bra. Titta över titt ditt bord ute en gång om året och gör det underhåll som just dina material mår bra av. Ett teakbord kanske skall rengöras, ett bord med iläggsskiva bör man olja in de rörliga delarna på och så vidare. Kontakta oss gärna. Vi har tipps på vad du behöver göra med allt från teakbord till ”underhållsfria bord”.

Vilken typ av utebord kräver mest underhåll?

Det korta svaret är bord furu och andra träbord förutom teakbord som även om de inte är underhållsfria kräver betydligt mindre underhåll än till exempel furubord. Tänk dock på att bord tillverkade i eukalyptus, akacia, och andra tropiska träslag som inte är teak ofta kräver ganska mycket skötsel.

Vilken storlek på utebord passar mig bäst?

Det du kan tänka på när det gäller storleken är att det är skönt om utemöblerna inte tar upp hela uteplatsen eller balkongen. Stora bord är såklart bra och ofta kan ett trädgårdsbord med iläggsskiva vara en bra lösning. Små utebord kan vara trevliga och det går ofta att sätta till ett annat bord om man vill få en typ av förlängningsbord.

Vad är skillnaden mellan loungebord, utebord och trädgårdsbord?

Skillnaden mellan utebord och trädgårdsbord är ingen alls. Båda är bord ute som passar bra till matgrupper och som är anpassade för utomhusbruk. Loungebord där emot är lite lägre bord som passar bra till en loungegrupp.