Stolar - Teak

Trädgårdsmöbler i Teak

Det finns inte många träslag som klarar så tuffa förutsättningar som teak. Det finns en anledning att man i alla tider valt detta material till allt från båtar till hus om man haft tillgång till det. Teak är ett oljigt träslag och på nya teakmöbler kan man till och med ofta känna den oljiga ytan. Detta gör att det klarar sig mot väta, väder och vind utan att ruttna som de flesta andra träslag gör.

Det kan förekomma sprickor även i teak. Om det uppstår så rekommenderar vi att man lägger dit en klick med trälim och använder en tving eller en kil för att tvinga ihop trät om man upplever att det är ett problem.

I övrigt så mår såklart även teak bäst av ett visst mått av omvårdnad. Om det står utomhus och utsätts för vädrets makter så blir en stol i teak väldigt vacker om man bara håller den ren med såpvatten och en borste en gång om året. Den får då till att börja med en väldigt ljus träfärg för att succesivt övergå till silvergrått. När den efter en tid börjar bli gråare så är det dags att ta en vända med såpvattnet och borsten igen.

Det fantastiska med utemöbler i teak är att även om man vanvårdar dem ganska rejält och låter dem bli mörkt gråa och fula så går det att få tillbaka samma vackra yta igen, ofta bara med grönsåpa, vatten och borste. Vi har testat!

Om man väljer att olja in stolarna så skall man känna till att detta inte är ett skydd mot påväxter. Istället har påväxterna en tendens att sätta sig ganska hårt i en inoljad produkt och man kan behöva slipa ner det med jämna mellanrum.

Vårt sortiment av stolar i teak

Parasoll Utemöbler försöker hålla ett brett sortiment av stolar i teak bland annat för vi:

  • Klappstolar
  • Positionsstolar
  • Karmstolar

Vi har även teak i kombination med ett andra material som:

  • Teak och aluminium
  • Teak och textilene
  • Teak och rostfritt stål

Detta gör att vi hoppas att du skall hitta den stol som passar dig bäst. Hör gärna av dig till oss på mail eller telefon, vi har testat att kombinera olika stolar med olika bord och det har visat sig att man inte behöver låsa sig vid att till exempel ett bord helt i teak måste ha stolar helt i teak. Det kan ge en lite "lättare" känsla att ha till exempel stolar med teak och aluminium eller teak och textilene väv istället.