Teakstolar

Trädgårdsstolar i Teak

Det finns inte många träslag som klarar så tuffa förutsättningar som teak. Det finns en anledning att man i alla tider valt detta material till allt från båtar till hus om man haft tillgång till det. Teak är ett oljigt träslag och på nya teakmöbler kan man till och med ofta känna den oljiga ytan. Detta gör att teakstolar klarar sig mot väta, väder och vind utan att ruttna som stolar i de flesta andra träslag gör om de står utomhus.

Det kan förekomma sprickor även i teak. Om det uppstår så rekommenderar vi att man lägger dit en klick med trälim och använder en tving eller en kil för att tvinga ihop trät om man upplever att det är ett problem.

I övrigt så mår såklart även teakstolar bäst av ett visst mått av omvårdnad. Om det står utomhus och utsätts för vädrets makter så blir en stol i teak väldigt vacker om man bara håller den ren med såpvatten och en borste en gång om året. Den får då till att börja med en väldigt ljus träfärg för att succesivt övergå till silvergrått. När den efter en tid börjar bli gråare så är det dags att ta en vända med såpvattnet och borsten igen.

Det fantastiska med utestolar i teak är att även om man vanvårdar dem ganska rejält och låter dem bli mörkt gråa och fula så går det att få tillbaka samma vackra yta igen, ofta bara med grönsåpa, vatten och borste. Vi har testat!

Om man väljer att olja in stolarna så skall man känna till att detta inte är ett skydd mot påväxter. Istället har påväxterna en tendens att sätta sig ganska hårt i en inoljad produkt och man kan behöva slipa ner det med jämna mellanrum.

Vårt sortiment av stolar i teak

Parasoll Utemöbler försöker hålla ett brett sortiment av teakstolar med målet att täcka in många behov och preferenser för hur en altanstol skall se ut och fungera. Komforten är naturligtvis viktig men även att utestolen har de funktioner som just du vill ha.

Klappstolar i teak

Oftast benämner man en stol som man kan slå ihop och som inte är så stor för klappstol, ofta saknar den även armstöd. Har man lite ont om plats eller kanske inte vill ha så stora möbler av andra själ så kan detta vara ett starkt alternativ. Ett annat själ kan vara att det är enkelt att stuva undan samt att man kan flytta runt dem till olika platser allt eftersom behovet av en hopfällbar teakstol uppstår.

Positionsstolar i teak

En klassisk teakstol som går att ställa i ryggen har naturligtvis komforten som sin stora fördel. Den höga ryggen och hela storleken på utestolen gör att det blir skönt att sitta där. Det är också en klassisk design som helt enkelt passar i många miljöer. En positionsstol i teak måste tyvärr få kosta lite för att fungera över tid. Här får man vad man betalar för. Kvalitén i teaken, dimensionerna i teaken, att det är rostfria detaljer är avgörande för att den skall hålla att trädgårdsstolen står ut och år in.

Karmstolar i teak

Alla trädgårdsstolar i teak som har armstöd faller i princip under denna grupp. Det är ju av någon anledning så att vi gärna har armstöd på stolar när vi sitter ute även om vi är vana att sitta utan de samma inne. Kanske är det de långa härliga kvällarna på terrassen som vi ser fram emot då det är skönt att vila även armarna bekvämt i en teakstol som man ser fram emot.

Teakstolar till din trädgård

Vi på Parasoll Utemöbler har lång erfarenhet och har arbetat mycket med stolar i teak. Detta gör att vi hoppas att du skall hitta den stol som passar dig bäst. Hör gärna av dig till oss på mail eller telefon, vi har testat att kombinera olika stolar med olika bord och det har visat sig att man inte behöver låsa sig vid att till exempel ett bord helt i teak måste ha stolar helt i teak. Det kan ge en lite "lättare" känsla att ha till exempel stolar med teak och aluminium eller teak och textilene väv istället.