Rostfritt Stål

Utemöbler - Stolar i Rostfritt Stål

Parasoll Utemöbler har satsat främst på en serie stolar under märket Salt Trädgårdsmöbler. Här finner du ett antal eleganta matstolar som passar utmärkt till borden i samma serie, men även till de flesta andra bord med ben i rostfritt stål och teak i skivan. Just att använda teak ihop med stålet ger det en lite mjukare känsla, därför har de flesta matstolarna en liten teakdetalj så att de passar med borden.

Rostfritt stål är ett material för trädgårdsmöbler som för med sig många fördelar:

  • Det är betydligt hårdare än aluminium vilket gör att man kan använda mindre kraftiga profiler och ändå få stabilare möbler.
  • Stolar i rostfritt stål blir tyngre än stolar i aluminium vilket gör att de inte blåser omkring lika enkelt. Eftersom sitsen och ryggen är i textilene väv blir den dock inte allt för tung för att flytta.
  • Det finns ingen lack som kan lossna, stålet kommer vara det samma om 10 år. Man behöver dock se över det en gång om året för att avlägsna ytbeläggningar. Även rostfritt stål kan få rostangrepp i ytan men det är enkelt att avlägsna med hjälp av en liten putsduk. 

Det estetiska fördelarna är givetvis upp till betraktaren, men det upplevs ofta som en elegant och stilren möbel. Genom att erbjuda ett brett program med både stolar och bord hoppas vi att du hittar en storlek och designmässig fullträff för din altan. Som alltid är vårt tänk att du själv väljer stolar och bord i den storlek och det antal som passar dig, vi har färdiga paket, men vi har pressat priset på de enskilda produkterna istället för att försöka styra in dig på paketpriser.

Underhåll av trädgårdsmöbler i teak och Rostfritt Stål

Alla utemöbler behöver ett visst mått av omtanke. Teaken behöver rengöras med såpvatten och borste en gång om året helst. Det är såklart ett alternativ att olja in teaken. Då får den en lite mörkare och "djupare" färg och en blank yta. Även inoljad teak måste dock rengöras om den står ute, påväxter sitter om möjligt hårdare i en inoljad skiva och till och från kan det vara bra att slipa ner teaken för att få fram en vacker yta igen. Det rostfria stålet behöver ses över och om det har uppkommit rostangrepp i ytan så bör dessa putsas bort. Många använder också Autosol med stor framgång för att hålla ytbeläggningarna stången.