Stolar - Aluminium

Trädgårdsmöbler - Stolar i Aluminium

Utemöbler i aluminium blir allt mer populärt. Med den pulverlackade ytan ofta i vitt svart eller grått går det att designa moderna möbler som passar i många miljöer. Det blir dessutom en produkt som klarar att stå emot väder och vind på ett utmärkt sätt. Aluminium kan inte rosta, så även om lacken skulle skavas av så är det ingen större fara för själva stolen. Stolar i det här materialet går dessutom ofta enkelt att stuva undan, antingen är de stapelbara eller ihopfällbara och tack vare att aluminium är ett så lätt material så krävs det inte så mycket för att plocka undan stolarna. 

Parasoll utemöbler erbjuder et brett urval av funktioner på stolarna i aluminium:

  • Positionsstolar
  • Stapelstolar
  • Klappstolar
  • Karmstolar

Självklart har många stolar flera av dessa funktioner. 

De flesta (men inte alla) våra stolar i aluminium har en sitts och rygg i textilene. Det finns flera skäl till att textilene har blivit så populärt i trädgårdsmöbler. Det är ett relativt billigt material, vilket gör att man kommer ner i pris på stolen. Det är ett underhållsfritt material om man bortser från att det kan bli smutsigt. Här kan det vara bra att tänka på att vit textilene väv kräver en del underhåll om det skall stå ute och behålla sin krispiga vithet. Vit aluminium är inte lika känsligt som själva textilene väven. Det blir bekvämt och man behöver inte en dyna även om många tycker att det känns lite mer ombonat med dyna och väljer att använda det ändå. 

Underhåll - Aluminiumstolar

Utemöbler mår alltid bättre av ett visst mått av omtanke. Det bästa är om det finns möjlighet att ställa in möblerna i ett tort föråd över vintern. Många väljer dock att förvara möblerna utomhus, och då rekomenderar vi att täcka med en pressening. Det förlänger helt enkelt livslängden och sparar dig lite arbete med att hålla möblerna rena, vilket är det enda direkta underhållet man behöver göra på aluminiumytorna. Om du ihop med din stol behöver ett bord utomhus så klicka här.