VISAR 1-72 (84)1 2 Sista 100 per sida

Trädgårdsstolar och utestolar

Trädgårdsmöbler - Stolar

Parasoll Utemöbler erbjuder ett brett utbud när du letar utestol för din altan och trädgård. Eftersom vi alla har olika preferenser när det gäller stilen utomhus, olika behov beträffande utrymme, antal stolar och komfort, och också olika miljöer där våra utemöbler skall passa in så tycker vi att det är viktigt att du har möjlighet att välja fritt från hela vårt sortiment av stolar till det bord som passar dig och inte vara styrd av färdiga paket. Fler utemöbler hittar du här.

Nedan har vi delat upp våra stolar i:

Positionsstolar

En av de riktigt klassiska typerna av utestolar är positionsstolen. Den praktiska möjligheten att justera ryggens läge kanske i ett lite mer vilsamt läge efter maten eller till och med för att användas som solstol har gjort detta till det kanske vanligaste alternativet vid köp av lite större matgrupper. Nu mer finns inte bara den klassiska stolen där man lyfter på handtaget för att kunna justera ryggen (denna variant finns både i teak och aluminium), utan också modeller med lite modernare snitt där man lyfter på sitsen för att justera ryggen på en stol som i övrigt ser ut som en karmstol.

Klappstolar

Så klart en klassisk stolsdesign för utemöbler är klappstolen. Ofta en stol som inte kräver så mycket plats, vare sig utfälld eller ihop fälld. En klappstol kan fortfarande vara mycket bekväm trotts sin platsbesparande utformning, här handlar det om designen av sitsen och ryggen i samspel.

Karmstol

En karmstol kan naturligtvis samtidigt vara en klappstol. Det enda kravet är att det den har en karm att stödja armarna på. Just för trädgårdsmöbler utomhus känns det för många naturligt att ha en karmstol, trotts att de flesta av oss inte har det till ett matbord inomhus. Kanske är det så att vi för utomhus stolar har större krav på komfort? Vi erbjuder såklart karmstolar i allt från teak och aluminium till rostfritt stål och konstrotting som tål att stå ute. Detta är nog den grupp stolar som växer mest just nu då fler och fler väljer detta lite mer stilrena alternativet före positionsstolen.

Konstrottingfåtöljer

En egen kategori stolar för trädgårdsmöbler utgörs numera av konstrottingfåtöljerna. Ett så underhållsfritt material som konstrotting gör att man inte behöver lägga fullt så mycket krut på att trädgårdsstolen skall gå att stuva undan eller att regn skall rinna av. Materialet klarar att stå ute även på vintern om man täcker över det. Detta har gjort att konstrottingfåtöljerna ofta kan göras väldigt bekväma och får en ombonad och lyxig känsla. I samtliga våra konstrottingfåtöljer ingår den dyna du ser på bilden. Att köpa dynor separat till trädgårdsstolar är inte helt enkelt eftersom det inte räcker att längd och bredd stämmer, oftast finns en rundning i bakkant på sitsen som även den skall stämma någorlunda.

Underhållsfria utestolar

Många av oss vill inte lägga allt för mycket tid på att ta hand om stolar på altanen eller andra ställen ute. Det man kan tänka på är att fasta trädgårdsstolar generellt håller bättre än de med flera rörliga delar. Detta gäller nästan oavsett om det är teak eller aluminium eller något annat material. Det är just de rörliga delarna i en utestol som är dess akilleshäl. Här finns det risk att vädrets makter gör att det kärvar och så småningom går sönder. Med detta sagt finns det många fällbara stolar som håller år ut och år in. Fördelen med till exempel en vit trädgårdsstol i furu som kan fällas ihop är ju att den kan stoppas undan lätt, på så sätt sparar man ju mycket underhåll och skötsel.

Färger på trädgårdsstolar

Vita utestolar utomhus är kanske det mest populära alternativet. Det passar ofta in med huset i övrigt och eftersom det inte är svårt att hitta en vit utemöbel till andra delar av altanen så går det ofta enkelt att kombinera med utemiljön i övrigt. Ute passar såklart även trärena möbler så som teakstolar också jättebra. Just avsaknaden av färg kan faktiskt vara en fördel då det inte finns någon risk att det flagnar och man behöver måla om. Detta är antagligen det näst populäraste färgvalet. Även svarta eller grå aluminiumstolar är populärt och ger ett lite mer modernt intryck för en trädgårdsstol. Som sagt vita stolar ute är en klassiker men det finns många fina alternativ. Att välja rätt stol till ditt hus är den stora utmaningen och det som är klart viktigast, att en stol har fin design betyder inte att den passar hos dig. Vi är dock övertygade om att vi kan hjälpa dig hitta rätt trädgårdsstol för dina förutsättningar.