Utemöbler - Stolar

Trädgårdsmöbler - Stolar

Parasoll Utemöbler erbjuder ett brett utbud av stolar för altan och trädgård. Eftersom vi alla har olika preferenser när det gäller stilen, olika behov beträffande utrymme, antal stolar och komfort, och också olika miljöer där våra utemöbler skall passa in så tycker vi att det är viktigt att du har möjlighet att välja fritt från hela vårt sortiment av stolar till det bord som passar dig och inte vara styrd av färdiga paket. Fler utemöbler hittar du här.

Nedan har vi delat upp våra stolar i:

  • Positionsstolar (finns i både teak och aluminium)
  • Klappstolar
  • Karmstolar
  • Konstrottingstolar 

Positionsstolar

En av de riktigt klassiska typerna av stolar är positionsstolen. Den praktiska möjligheten att justera ryggens läge kanske i ett lite mer vilsamt läge efter maten eller till och med för att användas som solstol har gjort detta till det kanske vanligaste alternativet vid köp av lite större matgrupper. Nu mer finns inte bara den klassiska stolen där man lyfter på handtaget för att kunna justera ryggen (denna variant finns både i teak och aluminium), utan också modeller med lite modernare snitt där man lyfter på sitsen för att justera ryggen på en stol som i övrigt ser ut som en karmstol.

Klappstolar

Så klart en klassisk stolsdesign för utemöbler är klappstolen. Ofta en stol som inte kräver så mycket plats, vare sig utfälld eller ihop fälld. En klappstol kan fortfarande vara mycket bekväm trotts sin platsbesparande utformning, här handlar det om designen av sitsen och ryggen i samspel.

Karmstol

En karmstol kan naturligtvis samtidigt vara en klappstol. Det enda kravet är att det den har en karm att stödja armarna på. Just för trädgårdsmöbler känns det för många naturligt att ha en karmstol, trotts att de flesta av oss inte har det till ett matbord inomhus. Vi erbjuder såklart karmstolar i allt från teak och aluminium till rostfritt stål och konstrotting. Detta är nog den grupp stolar som växer mest just nu då fler och fler väljer detta lite mer stilrena alternativet före positionsstolen.

Konstrottingfåtöljer

En egen kategori stolar för trädgårdsmöbler utgörs numera av konstrottingfåtöljerna. Ett så underhållsfritt material som konstrotting gör att man inte behöver lägga fullt så mycket krut på att stolen skall gå att stuva undan eller att regn skall rinna av. Materialet klarar att stå ute även på vintern om man täcker över det. Detta har gjort att konstrottingfåtöljerna ofta kan göras väldigt bekväma och får en ombonad och lyxig känsla. I samtliga våra konstrottingfåtöljer ingår den dyna du ser på bilden. Att köpa dynor separat till stolarna är inte helt enkelt eftersom det inte räcker att längd och bredd stämmer, oftast finns en rundning i bakkant på sitsen som även den skall stämma någorlunda.