VISAR 1-72 (92)1 2 Sista 100 per sida

Trädgårdsstolar och utestolar

Utestolar och trädgårdssolar - utemöbler för utomhusbruk

Parasoll Utemöbler erbjuder ett brett utbud av trädgårdsstolar och utestolar att ha utomhus på altanen eller balkongen. Våra utestolar har olika egenskaper och kommer med en hög komfort.

Eftersom vi alla har olika preferenser när det gäller stilen utomhus, olika behov beträffande utrymme, antal stolar och komfort, och också olika miljöer där våra utemöbler skall passa in så tycker vi att det är viktigt att du har möjlighet att välja fritt från hela vårt sortiment av stolar till det bord som passar dig och inte vara styrd av färdiga paket. Komplettera dina utestolar med våra utebord, loungemöbler och sittdynor för extra hög komfort.

Positionsstolar

En av de riktigt klassiska typerna av utestolar är positionsstolen. Den praktiska möjligheten att justera ryggens läge är väldigt användbart och ger hög komfort. Nu mer finns inte bara den klassiska stolen där man lyfter på handtaget för att kunna justera ryggen , utan också modeller med lite modernare snitt där man lyfter på sitsen för att justera ryggen. Se alla våra positionsstolar ›

Klappstolar

En klassisk utestol är klappstolen. Det ären stol som inte kräver så mycket plats, vare sig utfälld eller ihopfälld. En klappstol kan fortfarande vara mycket bekväm trots sin platsbesparande utformning, här handlar det om designen av sitsen och ryggen i samspel. Se alla våra klappstolar ›

Karmstol

En karmstol kan naturligtvis samtidigt vara en klappstol. Det enda kravet är att det den har en karm att stödja armarna på. För utestolar har vi ofta krav på hög komfort, här en karmstolen ett bra alternativ till en skön trädgårdsstol. Vi erbjuder såklart karmstolar i allt från teak och aluminium till rostfritt stål och konstrotting som tål att stå ute. Detta är nog den grupp stolar som växer mest just nu då fler och fler väljer detta lite mer stilrena alternativet före positionsstolen.

Däckstolar

Däckstolar är stolar anpassade för maximal komfort och njutning. Stolarna är sköna att sitta eller ligga i, samt ofta tillverkade av högkvalitativa material så som trä och teak.

Se alla våra däckstolar ›

Balkongstolar

Stolar anpassade för balkonger är oftast kompakta och smidiga för att få plats på mindre ytor. Våra balkongstolar kommer i massor av utföranden, färger och material.

Se alla våra stolar för balkong ›

Konstrottingfåtöljer

En egen kategori utestolar för trädgårdsmöbler utgörs numera av konstrottingfåtöljerna. Ett så underhållsfritt material som konstrotting gör att man inte behöver lägga fullt så mycket krut på att trädgårdsstolen skall gå att stuva undan eller att regn skall rinna av. Materialet klarar att stå ute även på vintern om man täcker över det. Detta har gjort att konstrottingfåtöljerna ofta kan göras väldigt bekväma och får en ombonad och lyxig känsla. I samtliga våra konstrottingfåtöljer ingår den dyna du ser på bilden. Att köpa dynor separat till trädgårdsstolar är inte helt enkelt eftersom det inte räcker att längd och bredd stämmer, oftast finns en rundning i bakkant på sitsen som även den skall stämma någorlunda.

Underhållsfria utestolar

Många av oss vill inte lägga allt för mycket tid på att ta hand om sina utestolar. Det man kan tänka på är att fasta utestolar generellt håller bättre än de med flera rörliga delar. Detta gäller nästan oavsett om det är teak eller aluminium eller något annat material. Det är just de rörliga delarna i en utestol som är extra känsliga. Här finns det risk att vädret gör att stolen så småningom går sönder. Med detta sagt finns det många fällbara stolar som håller år ut och år in. Fördelen med till exempel en vit trädgårdsstol i furu som kan fällas ihop är ju att den kan stoppas undan lätt, på så sätt sparar man mycket underhåll och skötsel.

Olika färger på våra trädgårdsstolar och utestolar

Vita utestolar utomhus är kanske det mest populära alternativet. Det passar ofta in med huset i övrigt och eftersom det inte är svårt att hitta en vit utemöbel till andra delar av altanen så går det ofta enkelt att kombinera med utemiljön i övrigt. Ute passar såklart även trärena möbler så som teakstolar också jättebra. Just avsaknaden av färg kan faktiskt vara en fördel då det inte finns någon risk att det flagnar och man behöver måla om. Detta är antagligen det näst populäraste färgvalet. Även svarta eller grå aluminiumstolar är populärt och ger ett lite mer modernt intryck för en trädgårdsstol. Som sagt vita stolar ute är en klassiker men det finns många fina alternativ. Att välja rätt stol till ditt hus är den stora utmaningen och det som är klart viktigast, att en stol har fin design betyder inte att den passar hos dig. Vi är dock övertygade om att vi kan hjälpa dig hitta rätt trädgårdsstol för dina förutsättningar.

Vanliga frågor om våra utestolar & trädgårdsstolar

Här hittar du de vanligaste frågorna om våra utestolar. Är det någon fråga du inte hittar får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig.

Vart kan man köpa våra utestolar ochträdgårdsstolar?

Du kan köpa alla våra utestolar online eller i någon av våra butiker i Stockholm eller Göteborg. Fördelen emd att köpa i butik är att du kan testa och uppleva stolarna.

Vilka olika material är våra utestolar tillverkade i?

Vi har utestolar i flera material som är anpassade för utomhusbruk, så som Furu, rostfritt stål, Teak, Aluminium och Konstrotting. 

Från vilka varumärken kommer våra utestolar?

Våra utestolar kommer från utvalda varumärken som är kända för sin kvalitét och design. Vi har till exempel stolar från Hillerstorp och Salt Trädgårdsmöbler.

Kan utestolar stå ute året runt?

Vi rekommenderar att man antingen täcker över sina utestolar eller tar in de under vinterhalvåret. Vissa material tål kallare väderförhållanden bättre än andra, men för att vara på säkra sidan bör man följa de råd och rekommendationer som leverantören ger.

Hur förvarar man utestolar på vintern?

Utestolar bör förvaras torrt och luftigt när de inte används under vintern. Tvätta gärna av stolarna innan du tar in dem. Om du inte har möjlighet att förvara stolarna inomhus bör du täcka över dem och följa tillverkarens råd för hur de ska förvaras.