Solsängar & Solbäddar

Hopfällabra solbäddar med hjul - Stort sortiment

Parasoll Utemöbler erbjuder ett brett sortiment av solsängar för att tillfredsställa alla smaker. En av parametrarna som man ofta har olika åsikt om är armstödets vara eller icke vara. Många av våra modeller är solsängar utan armstöd. Detta ger en utemöbel som är mer stilren, och som många tycker är mer bekväm. En solsäng med armstöd tycker många gör att man inte får känslan av att armarna skall ramla ut, man får även stöd när man reser sig. Vilket som är bäst för din trädgård lämnar vi till dig att bestämma.

Vi har mer än bara solsängar - se alla våra solstolar här.

Även färgen har förstås en både praktisk och designmässig betydelse, vi har vita solsängar såväl som svarta och grå. En sak som är bra att tänka på är att vit textilväv ofta blir lite solkig efter ett tag. Vit aluminium har inte det problemet i lika stor utsträckning dock.

En viktig funktion som man skall tänka på är att de flesta av oss vill ha möjligheten att ligga på mage ute på altanen. Det förutsätter att solsängen går att ställa i helt plant eller i princip helt plant läge. Parasoll Utemöbler undviker sängar som inte erbjuder den möjligheten. Självklart skall det även finnas möjlighet att ställa ryggen i ett antal olika vinklar.

Nu mer har textilväv blivit det överlägset vanligaste materialet i själva liggytan. Detta medför möjligheten att ha en solsäng utan dyna utan att det blir obekvämt. Dynan tillför dock självklart fortfarande en hel del komfort och finns i flera tjocklekar och färger. Fråga oss gärna om du är osäker på vilken dyna du skall ha till din solsäng och vilka fördelar som finns med de olika alternativen. Generellt kan man dock säga att en solsäng i trä eller annat hårt underlag bör ha en dyna på 6-8 cm, är det textilväv så räcker det gott med en tunnare dyna.

Parasoll Utemöbler har solsängar i teak, rostfritt stål, och lackad aluminium. Samtliga material är väl anpassade för att klara de tuffa förhållanden som trädgårdsmöbler utsätts för i vårt avlånga land. Självklart finns det en avvägning i fråga om pris, utseende, underhåll och mycket annat. Vad gäller själva hållbarheten på produkterna så är den dock mycket god i samtliga fall.

Vi har ett stort utbud av parasoller för dig som vill ligga i skuggan. Se alla våra parasoller här.

Solsängar med hjul

Ofta är det praktiskt att sätta hjul på solsängarna för att enkelt kunna flytta runt dem då solen som bekant ändrar läge under dagen. På en del solsängar är hjulen infällda i benen medan andra liggstolar har snyggt designade hjul som ligger utanpå själva solsängen. Att kunna flytta runt möbeln i din trädgård på ett enkelt sätt går såklart bra men kom ihåg att hjulen inte är gjorda för att köra runt personer i.

Solbäddar i aluminium

Ett av de absolut mest populära materialen för utemöbler i allmänhet och solsängar i synnerhet är aluminium. Det underhållsfria materialet som man pulverlackerar gör att du inte behöver göra mer än att kanske tvätta av produkten någon gång per år för att kunna få många soltimmar med ett minimum av underhåll. Aluminium gör också ofta att det blir en modern design på din solbädd, raka linjer och en minimalistisk stil är inte ovanligt, detta gör dock absolut inte att komforten behöver vara sämre, den kan ofta vara mycket god i många av våra produkter.

Hopfällbara solsängar

Det kan finnas flera anledningar till att det kan vara bra att kunna fälla ihop sin solsäng. Ibland är förutsättningen att du vill kunna bära med dig sängen långt, kanske till och med tas med till stranden. Ibland kan det vara att det är viktigt att kunna fälla ihop den så att man kan förvara den under vintern på ett mer effektivt sätt. Oavsett så skall din solsäng vara en praktisk produkt att leva med även om det kan te sig som ganska otymplig möbel på en altan vid första anblick. Det finns flera producenter som gör väldigt bekväma och snygga solsängar med känsla för design. Italienska Fiam är ett av dessa. Deras solsäng Amigo är en designklassiker som har många plus.

Solsängar i teak

Teaksängar kanske inte är det mest praktiska. De kräver lite underhåll, du behöver ofta en rejäl dyna då liggytan är av trä. Å andra sidan är det få material som är lika vackra efter några års användning om man sköte om det, dessutom är det ett otroligt hållbart träslag. Vi har några olika solbäddar i teak och samtliga håller hög kvalité vilket får anses som ett krav för att de skall hålla över tid. Designen för ofta något klassiskt över sig när man har mycket teak i men det finns många trädgårdar där de passar bra.