Utemöbler - Solsängar

Solsängar - Vita, grå, alla material, med och utan armstöd

Parasoll Utemöbler erbjuder ett brett sortiment av solsängar för att tillfredsställa alla smaker. En av parametrarna som man ofta har olika åsikt om är armstödets vara eller icke vara. Många av vår modeller är solsängar utan armstöd. Detta ger en utemöbel som är mer stilren, och som många tycker är mer bekväm. En solsäng med armstöd tycker många gör att man inte får känslan av att armarna skall ramla ut, man får även stöd när man reser sig. Vilket som är bäst lämnar vi till dig att bestämma.

Även färgen har förståss en både praktisk och designmässig betydelse, vi har vita solsängar såväl som svarta och grå. En sak som är bra att tänka på är att vit textilene väv ofta blir lite solkig efter ett tag. Vit aluminium har inte det problemet i lika stor utsträckning dock.

En viktig funktion som man skall tänka på är att de flesta av oss vill ha möjligheten att ligga på mage. Det förutsätter att solsängen går att ställa i helt plant eller i princip helt plant läge. Parasoll Utemöbler undviker sängar som inte erbjuder den möjligheten. Självklart skall det även finnas möjlighet att ställa ryggen i ett antal olika vinklar.

Nu mer hat textilenväv blivit det överlägset vanligaste materialet i själva liggytan. Detta medför möjligheten att ha en solsäng utan dyna utan att det blir obekvämt. Dynan tillför dock självklart fortfarande en hel del komfort och finns i flera tjocklekar och färger. Fråga oss gärna om du är osäker på vilken dyna du skall ha till din solsäng och vilka fördelar som finns med de olika alternativen. Generellt kan man dock säga att en solsäng i trå eller annat hårt underlag bör ha en dyna på 6-8 cm, är det textilene väv så räcker det gott med en tunnare dyna.

Parasoll Utemöbler har solsängar i teak, rostfritt stål, och lackad aluminium. Samtliga material är väl anpassade för att klara de tuffa förhållanden som trädgårdsmöbler utsätts för i vårt avlånga land. Självklart finns det en avvägning i fråga om pris, utseende, underhåll och mycket annant. Vad gäller själva hållbarheten på produkterna så är den dock mycket god i samtliga fall.