Matgrupper - Furu

En riktig klassiker - matgrupp i furu

Här kan du hitta det mest somriga en svensk vet, en utemöbel i vit målad furu. Här hittar du det stora matbordet med en klassisk positionsstol samt den ultimata trädgårdsmöbeln att sätta i bersån.

Våran mest klassiska model Slite kommer från den gotländska leverantören Guteform. Detta är en leverantör med 20 års erfarenhet av möbeltilverkning på Gotland. Slite är ett av deras flaggskepp med anor från 1800-talet i designen. En kvalitetsmöbel med stor charm.

Lite kärlek räcker långt

För att få en matgrupp som håller länge måste en utmöblel i furu få lite kärlek. En gång om året behöver man gå över sin trädgårdsmöbel och se om färgen skavts eller släppt någonstans. Hittar man något sådant ställe tar man fram sandpappret och slipar bort löst sittande färg och fyller sedan i med lämplig utomhus färg. Färg och lassyr med rätt färgkod till de olika matgrupperna finns att köpa hos oss på Parsoll utemöbler.

För att din matgrupp ska hålla som den ska behöver du förvara den torrt under vintern vilket innebär att den inte kan stå ute under en pressening.