Loungemöbler & loungegrupper för utomhus

Loungegrupper - En växande trend

Loungemöbler som används ute har under de senaste 10 åren blivit mycket populärt och en central del när man planerar sin utemiljö. Anledningen är enkel, att slänga sig i en utesoffa under dagens soliga timmar förhöjer verkligen nöjet i att vistas på altanen. Loungen är generellt sätt en lite lägre soffa om man jämför med traditionella trädgårdsmöbler. Fokus är på att sitta skönt och av den anledningen är det vanligt med rejält tilltagna dynor vilket gör den till en bekväm plats att slå sig ner på för en fika. En exklusiv loungegrupp breder också ofta ut sig och tar gärna lite plats, vilket passar bra med att uteplatser ofta byggs stora och verkligen ger utrymme åt ett loungeset utomhus.

Det kan vara bra att tänka på att inte bara stommen på soffgruppen skall tåla vädret, det bör också finnas en lösning för eventuella dynor som antingen tål regn eller kan skyddas på något sätt. 

Se all vår dynförvaring här ›

Avkopplande loungeset & loungemöbler för utomhus

Vad kan kännas skönare än att slänga sig i sin loungegrupp på uteplatsen efter att ha grejat i trädgården några timmar. Den underbara känslan av att vila upp sig i en skön soffa utomhus är helt enkelt svårslagen. Om detta är drömmen för dig så kan vi rekommendera loungemöbler utomhus med dynor som tål regn. 

Den avkopplande känslan förhöjs ytterligare om det är en exklusiv loungemöbel som är väl designad och där komforten inte har fått stå tillbaka för utseendet. Vi på Parasoll Utemöbler ser det som oerhört viktigt att till exempel en hörnsoffa även är skön, inte bara fin att se på. Bekväma utesoffor med ett genomtänkt yttre ihop med en riktigt skön fåtölj kommer innebära många slappa soldränkta timmar i en loungegrupp som du kan njuta av både när du ligger i den och när du ser på den. Helt enkelt ett riktigt smycke på din uteplats. Ta en titt bland vårt breda utbud av underbara loungeset för utomhus.

Modulbaserade loungeset

Våra utomhus loungemöbler kommer ofta som modulbaserade, vilket gör att du kan bygga ett eget loungeset efter dina behov och storlek på uteplatsen. Har du en stor uteplats i trädgården eller på altanen kan du då skapa en stor loungegrupp utan att det ser konstigt ut. Vi erbjuder bland annat hönsoffor och U-soffor som du kan kombinera på ett snyggt och enkelt sätt. 

 

 

Loungemöbler för balkong

På mindre ytor där en balkongmöbel kan passa bättre rekommenderar vi er att leta bland våra loungegrupper som passar utmärkt just för dessa platser. En liten soffa eller loungeset kan verkligen vara en bra prioritering på den ofta begränsade ytan som en balkong utgör. Även en grupp av loungefåtöljer kan fungera bra. Utemöbler för en mindre uteplats behöver vara genomtänkta. Det räcker inte bara att de får plats, det måste också finnas en tanke bakom vart man skall placera kuddarna till en eventuell loungemöbel för balkong när den inte används. Här finns flera lösningar som  soffor utan dynor. Söker du en bekväm balkonggrupp så är vi säkra på att du finner den i vårt sortiment.

Se våra utemöbler för balkongen ›

 

 

Vilka material finns våra Loungemöbler i?

Våra loungemöbler finns i flera olika material som kommer med olika egenskaper. Vi erbjuder bland annat loungrmöbler i materialvalen trä, furu och teak. Utöver det så har vi även loungeset i aluminium, stål och konstrotting. Alla våra loungeset är hållbara och klarar av att stå ute. Guide för materialval av utemöbler.

Loungemöbler i trä: furu

Det finns faktiskt bekväma loungesoffor och loungeset i klassisk svensk vit furu. Trotts att utesoffor ofta förknippas med stilrena och mer moderna material så erbjuds det ett alternativ i dessa fina trämöbler. Det är härliga soffor som ger din uteplats ett mer klassiskt intryck med träsoffor i lite gammaldags stil. Se våra loungemöbler i furu.

Loungesoffa i trä: teak

Teak är ett helt unikt material som klarar att åldras utomhus utan att förstöras. Det är inte ovanligt med teakmöbler som är långt över 20 år och fortfarande fungerar utmärkt. Utomhussoffor i trä behöver dock vara välgjorda och teaken måste vara av god kvalité. Detta är loungemöbler ute med ett exklusivt uttryck även efter några år. Se våra loungemöbler i Teak.

Loungeset i aluminium

På några få år har detta underhållsfria material blivit mycket populärt. De ofta stilrena linjerna i dessa loungegrupper gör att de passar i många moderna miljöer. Att aluminiumsoffor dessutom inte behöver skötas om så mycket är en annan tydlig fördel. Här finner du stilrent designade soffor att ha ute. Se våra loungemöbler i aluminium.

Loungegrupper i stål

Loungesoffor och loungestolar i stål är inte så vanligt som man kan tänka sig, betydligt vanligare är det med annan metall som aluminium i en trädgårdsmöbel. Vi har dock några grupper som är gjorda i rostfritt, dels lackade och dels utan lack. Fördelen med en loungesoffa ute och loungeset i stål är att det är hårdare och man kan där med göra nättare möbler med bibehållen stabilitet och tyngd. Se våra loungegrupper i stål.

Utelounge i konstrotting

>Loungemöbler utomhus i konstrotting är fortfarande den mest populära varianten av soffgrupper. Materialet har utvecklats med åren och nu mer finns verkligen snygga både naturfärgade, och gråa plastrotting loungeset som funkar även för den med höga krav på stilren design. Detta är verkligen ett underhållsfritt och praktiskt material. Se våra loungegrupper i konstrotting.

 

 

Vanliga frågor om våra loungemöbler

Kan ett loungeset stå ute över vintern?

Flera av våra loungeset/loungegrupper klarar att stå ute över vintern och tål de flesta väderlag. Framförallt är det aluminium, stål och trä som klarar väder och vind bra. Man bör dock täcka över loungemöblerna för att de inte ska utsättas för vatten under långa perioder. Fråga oss om du har funderingar över förvaring av ditt loungeset.

Vilka färger finns våra loungeset & loungemöbler i?

Våra loungeset kommer i flera moderna och snygga färger. De vanligaste färgerna är gråa och ljusa nyanser, som vi märker har blivit populärt. Vissa av våra loungemöbler finns i mer udda färger så som röda och gröna. utforska vårt stora sortiment för att hitta loungemöbler i dina favoritfärger.

Vilket är det bästa materialet för loungemöbler?

Vilket material man ska välja på sina loungemöbler är högst personligt. Se till vilka andra material du har på din uteplats och försök att matcha det. En genomgående och enhetlig uteplats är oftast det mest tilltalande, och då trivs man bäst med sina loungemöbler eller loungegrupp.

Kan man uppleva och prova era loungegrupper innan man köper?

Våra loungegrupper finns i våra butiker i Stockholm och Göteborg. Du är välkommen in att prova och se hela vårt sortiment. Vi hjälper dig gärna med frågor och funderingar kring vårt sortiment.

Kan man få loungemöbler levererade hem?

Ja, om du köper loungemöbler av oss kan vi leverera de hem till dig. Du kan även hämta ut loungemöblerna i någon av våra butiker.

Har ni erbjudanden på era loungemöbler?

Ibland har vi kampanjer och erbjudanden på våra loungemöbler. Då kan du köpa billiga loungemöbler till ett högre värde. Håll koll i vårt sortiment för att köpa loungemöbler till ett billigare pris.