Loungemöbler utomhus

Utemöbler Lounge

Loungemöbler ute har under de senaste 10 åren blivit mycket populärt och en central del när man planerar sin utemiljö. Anledningen är enkel, att slänga sig i en utesoffa under dagens soliga timmar förhöjer verkligen nöjet i att vistas på altanen. Loungen är generellt sätt en lite lägre soffa om man jämför med traditionella trädgårdsmöbler. Fokus är på att sitta skönt och av den anledningen är det vanligt med rejält tilltagna dynor vilket gör den till en bekväm plats att slå sig ner på för en fika. En exklusiv loungegrupp breder också ofta ut sig och tar gärna lite plats, vilket passar bra med att uteplatser ofta byggs stora och verkligen ger utrymme åt ett loungeset ute. En utomhussoffa skiljer från sin dito inomhus variant genom att den helt enkelt behöver tåla väder och vind på ett annat sätt. Det kan vara bra att tänka på att inte bara stommen på soffgruppen skall tåla vädret, det bör också finnas en lösning för eventuella dynor som antingen tål regn eller kan skyddas på något sätt. Loungemöbler på en uteplats kan verkligen förgylla även intrycket, speciellt om soffan har en bra design som passar med uteplatsen i övrigt. Många av våra kunder vitnar om att de använder sitt loungeset och soffgruppen ute nästan mer än andra fåtöljer och bord.

Snygga och avkopplande utemöbler för loungen

Vad kan kännas skönare än att slänga sig i sin loungegrupp på uteplatsen efter att ha grejat i trädgården några timmar. Den underbara känslan av att vila upp sig i en skön soffa utomhus är helt enkelt svårslagen. Om detta är drömmen för dig så kan vi rekommendera loungemöbler utomhus med dynor som tål regn. Detta gör det om möjligt ännu bekvämare då du inte behöver täcka av din loungesoffa först eller plocka fram kuddar ur en dynbox innan du slår dig ner i din egen loungesoffa.

Den avkopplande känslan förhöjs ytterligare om det är en exklusiv loungemöbel som är väl designad och där komforten inte har fått stå tillbaka för utseendet. Vi på Parasoll Utemöbler ser det som oerhört viktigt att till exempel en hörnsoffa även är skön, inte bara fin att se på. Bekväma utesoffor med ett genomtänkt yttre ihop med en riktigt skön fåtölj kommer innebära många slappa soldränkta timmar i en loungegrupp som du kan njuta av både när du ligger i den och när du ser på den. Helt enkelt ett riktigt smycke på din uteplats. Ta en titt bland vårt breda utbud av underbara loungeset för utomhusbruk. du hittar flera utemöbler på vår startsida.

Loungegrupper för uteplatsen och altanen

Våra loungemöbler utomhus är trädgårdsmöbler som allt som oftast modulbaserade vilket gör att dy kan bygga ut din utemöbel så att den passar en riktigt stor uteplats om det är en sådan du har snarare än en balkong. De altaner som byggs idag görs ofta för riktigt stora soffgrupper och hos oss finns alla möjligheter att bygga en lougegrupp som fyller ut även den mest generöst tilltagna trall utomhus som man kan tänka sig. Hörnsoffor framför allt blir nästan bara bättre av att få förlängas och förstoras, fundera på om ett U eller kanske ett par fåtöljer och en fotpall kan bli bra i den utemiljö du vill bygga. En loungefåtölj bygger ofta ihop en grupp på ett fint sätt.

Loungemöbler för balkongen

På mindre ytor där en balkongmöbel kan passa bättre rekommenderar vi er att leta bland våra loungegrupper som passar utmärkt just för dessa platser. En liten soffa eller loungeset kan verkligen vara en bra prioritering på den ofta begränsade ytan som en balkong utgör. Även en grupp av loungefåtöljer kan fungera bra. Utemöbler för en mindre uteplats behöver vara genomtänkta. Det räcker inte bara att de får plats, det måste också finnas en tanke bakom vart man skall placera kuddarna till en eventuell loungemöbel för balkong när den inte används. Här finns flera lösningar som dynfria soffor eller allvädersdynor. Söker du en bekväm balkonggrupp så är vi säkra på att du finner den i vårt sortiment. Läs mer.

Möbler i grupper och set för loungen

Om man vill bygga sin loungegrupp så är det klart mest praktiska att göra det med utgångspunkt i ett antal loungemoduler som kan kombineras ihop för att skapa ett komplett paket. Om helheten inte hänger ihop så kommer din soffgrupp att se konstig ut. På vår hemsida online så väljer du enkelt vilka moduler som passar bäst, om det är loungemöbler för balkong eller altan spelar ingen roll. Ta gärna vår hjälp att med att bygga ihop en soffgrupp som passar dina förutsättningar. Vi har massor med erfarenhet för hur man skapar ett perfekt loungeset utomhus där du kan njuta av sommarens varma dagar. Varför inte en loungestol ihop med gruppen.

Välj materialet på loungemöblerna för er uteplats

För inte så många år sedan så var det konstrotting som gällde om man skulle ha en loungemöbel ute. Nu är läget helt annorlunda. En trädgårdsmöbel i plastrotting är fortfarande ett praktiskt, prisvärt och underhållsfritt material som även det utvecklats. Men det finns soffgrupper i allt från beton0067§ till teak vilket gör det enklare att hitta en lounge som passar in på just din altan och med en design som tilltalar dig, varför inte underhållsfri aluminium? Med en utemöbel som passar just din miljö får du en helt annan känsla än om du bara köper första bästa loungegrupp utan känsla för att den skall vara exklusiv just för dig. Läs mer.

Loungemöbler i trä: furu

Det finns faktiskt bekväma loungesoffor och loungeset i klassisk svensk vit furu. Trotts att utesoffor ofta förknippas med stilrena och mer moderna material så erbjuds det ett alternativ i dessa fina trämöbler. Det är härliga soffor som ger din uteplats ett mer klassiskt intryck med träsoffor i lite gammaldags stil. Läs mer.

Loungesoffa i trä: teak

Teak är ett helt unikt material som klarar att åldras utomhus utan att förstöras. Det är inte ovanligt med teakmöbler som är långt över 20 år och fortfarande fungerar utmärkt. Loungesoffor i trä behöver dock vara välgjorda och teaken måste vara av god kvalité. Detta är loungemöbler ute med ett exklusivt uttryck även efter några år. Läs mer.

Loungeset i aluminium

På några få år har detta underhållsfria material blivit mycket populärt. De ofta stilrena linjerna i dessa loungegrupper gör att de passar i många moderna miljöer. Att aluminiumsoffor dessutom inte behöver skötas om så mycket är en annan tydlig fördel. Här finner du stilrent designade soffor att ha ute. Läs mer

Loungegrupper i stål

Loungesoffor och loungestolar i stål är inte så vanligt som man kan tänka sig, betydligt vanligare är det med annan metall som aluminium i en trädgårdsmöbel. Vi har dock några grupper som är gjorda i rostfritt, dels lackade och dels utan lack. Fördelen med en loungesoffa ute och loungeset i stål är att det är hårdare och man kan där med göra nättare möbler med bibehållen stabilitet och tyngd. Läs mer

Utelounge i konstrotting

>Loungemöbler utomhus i konstrotting är fortfarande den mest populära varianten av soffgrupper. Materielet har utvecklats med åren och nu mer finns verkligen snygga både naturfärgade, och gråa plastrotting loungeset som funkar även för den med höga krav på stilren design. Detta är verkligen ett underhållsfritt och praktiskt material. Läs mer