Bord - Rostfritt stål

Rostfria brod till ett oslagbart pris.

Rostfria bord ger ett modernt uttryck som skiljer sig lite från mängden. Hos oss hittar du en serie förlängningsbord med rostfri stomme och teak i skivan. Serien som finns under märket Salt Trädgårdsmöbler inehåller även ett antal matstolar som passar bra ihop med borden. Teaken i skivan är av en hög kvalitet och ger de annars ganska raka linjerna i det rostfria stålet en trevlig uppmjukning. Matstolarna i serien har en teakdetalj i armstödet för att stol och bord skall få en bra harmoni.

Att använda rosfritt stål i utemöbler gör att man kan skapa ett nätt men ändå stabilt bord då stålet är hårdare än aluminiumet vilket gör att man kan hålla nere dimentionerna på stommen. Bordet blir dessutom lite tyngre vilket gör att man inte behöver oroa sig att det blåser bort. Rostfritt stål ser likadant ut nu som om tio år men man kan behöva se över det en gång om året för att avlägsna eventuella beläggningar som kan uppkomma.

Vi hopppas att du ska tycka om denna eleganta och stilrena trädgårdsmöbel och kunna kombinera ihop bord och stolar så som du vill ha det. Vi har naturligtvis färdiga paket med bord och stolar men vi ser gärna att du plockar ihop den kombination som passar just di och dina behov.

Ta hand om din utemöbel i rostfritt stål och teak

Ingenting blir någonsin helt underhållsfritt och så även rostfritt stål och teak. Det rostfria stålet behöver en genomgång per år. Då tar man den medföljande putsduken och avlägsnar eventuella ytbeläggningar med lite vatten och såpa. Om du glömmer av din möbel kan du använda autosol med gott resultat. När det kommer till teaken finns det två vägar att gå.

  1. Låt teaken vara. Detta innebär att du tvättar teaken med såpa, vatten och en skurborste en gång per år. Du kommer då få en grånad yta som är lättskött men lite känsligare för fläckar av olika slag.
  2. Olja teaken med teakolja/kinesisk träolja. Detta innebär att du oljar teaken med ett tunnt lager olja. OBS! inget överflöd! Då får du en yta som mörknar något och blir totalt okänslig för fläckar. Om teaken står utomhus behöver du dock skura den och hålla den ren detta är lite klurigare då påväxter sätter sig fast hårdare i den oljade ytan. Många som oljar sina bord slipar rent dem någon gång ibland.

Om du dock har din trädgårdsmöblel i ett uterum eller liknande kommer teaken gråna långsammare om du låter den vara, och inte behöva rengöras eller utsättas för lika mycket påväxt angrepp om du väljer att olja in den.