Bord - Furu

En utemöbelsklassiker - bord i furu

Hos oss på Parasoll utemöbler kan du hitta det mest klassiska som finns bland trädgårdsmöbler. Ett bord och stolar i vit lasserad/målad furu. Dettta är nog en av de mest klassiska utemöbler som finns i de svenska trädgårdarna och alla har någon relation till denna typ av möbel.

Borden i furu hos oss kommer från svenska märken som funnits under lång tid och som tillverkat furumöbler under lika lång tid. Detta visar att de vet vad de gör och att vi kan lita på att kvaliteten är hög. Det är såklart trevligt med ett utebord i trä men ofta vill man kanske även ha någonting skönt att sitta i, se vårt utbud av loungemöbler här.

En möbel i furu behöver ett vist mått av kärlek och omvårdnad. Det som är viktigt att tänka på med en målad furumöbel är att en gång om året titta över möbeln och sandpappra och bättra på färgen där det behövs. Detta för att fukt inte skall tränga in i trät och med tiden förstöra det. En furumöbel bör stå torrt under vinterhalvåret då lvslängden på möbeln är beroende av hur myckt fukt, regn och väta den får utstå. Så om du bara tar hand om din utemöbel i furu och ger den lite kärlek kommer ni få många härliga sommrar tillsammans.